Storyn
om Verk

Vår story

Verks produktion är resultatet av den sammanlagda erfarenhet som vi, personerna bakom företaget, besitter. Vi arbetar uteslutande med svenska råvaror och tillverkar alla våra möbler i Sverige, utan att kompromissa med vare sig hållbarhet, spårbarhet, designhöjd eller funktionalitet.

Det talas vitt och brett om hållbarhet men vem agerar och gör skillnad – på riktigt? Det är en fråga vi funderat på länge, långt innan vi startade Verk. Verk är lika mycket en budbärare som ett möbelföretag. Vi lägger stor vikt vid att vara transparenta i vår kommunikation och hoppas att kunna inspirera fler branschaktörer. 

I dag är greenwashing mer en regel än ett undantag. Vi önskar och hoppas att mottagarna och beställarna kan höja sina grundkrav för vad som är hållbart. Kvalitets- och miljömärkningar är naturligtvis en bra början, men vi ska inte förlita oss i allt för stor utsträckning på stämplar och märkningar. Flera certifieringar lovar mer än de kan hålla, och i vissa fall kan de till och med vara kontraproduktiva när det kommer till inhemsk produktion. 

Vi har lyckats i vår ambition att enbart använda svenskt trä, svenska ytbehandlingar, svenskt läder och svensk ull. Vårt kartläggningsarbete vilar aldrig. Vi är ständigt på jakt efter nya råvaror och material framtagna i Sverige, och är väldigt intresserade av nya samarbeten som kan föra processen framåt.

Vi lever i en utmanande tid, och av den anledningen behöver vi också utmana oss själva och våra beteendemönster när det gäller konsumtion. Vi måste kunna se det fina i att värdera en möbel utifrån perspektivet att den ska kunna gå i arv. Detta förutsätter en balans av tidlös design och kvalitet. Av ovan nämnda anledning tar vi därför avstånd från tillfälliga trender, som ofta förmedlas i media och via pr-byråer.

Kontakt
info@verk.se

Simon Anund
Co founder & Creative director
simon@verk.se
070-965 34 47

Jacop Merlini
Co Founder
jacop@verk.se
073-526 92 10

Carl Hansson
Production Manager
calle@verk.se
073-956 97 39